Το μάθημα

Τρέχουν οι μέρες και δεν τις προλαμβάνουμε, λιγοστός και ο διαθέσιμος χρόνος για το blog , ίσως να μην φταίει μόνο ο χρόνος αλλά και η αλλαγή στην  ιεράρχηση των προτεραιοτήτων .
Έχω να σας πω μια αληθινή ιστορία όμως που νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Το προπερασμένο Σάββατο πήγαμε οικογενειακός με κάτι φίλους για φαγητό κάπου μεταξύ Λυδρας και λαϊκής γειτονιάς στην Λευκωσία. Τα Παιδιά μόλις χόρτασαν σηκώθηκαν και πηγενοερχοντάν στον πεζόδρομο και κάποια στιγμή μας είπαν πως έσκυψαν σε μια βιτρίνα ακουμπώντας την για να δούναι ένα σουγιά που τους έκανε εντύπωση και διαπίστωσαν πως η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και κανένας δεν ήταν μέσα στο μαγαζί το οποίο πουλούσε ακριβές φωτογραφικές μηχανές και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία λέγοντας τους πως δεν ήταν δυνατόν και κάπου εκεί τριγύρω θα ήταν ο ιδιοκτήτης παρόλο που η ώρα ήταν εννέα το βράδυ.
Λίγο αργότερα ενώ φεύγαμε περάσαμε από το εν λόγο μαγαζί  και όντος διαπιστώσαμε πως ήταν ξεκλείδωτο, έσπρωξα την πόρτα, άνοιξε ,δεν τέθηκε σε λειτουργία κανένας συναγερμός ούτε απάντησε κανείς όταν ρώτησα αν είναι κανείς μέσα.
Σκεφτήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία αλλά είδα μια κάρτα που έγραφε τον αριθμό ενός κινητού  και ένα όνομα  και προτίμησα να τηλεφωνήσω  εκεί.
Μου απάντησε μια κυρία και μόλις της είπα τη ήθελα μου είπε πως έρχεται αμέσως , πως είναι κοντά το σπίτι της και σε δέκα λεπτά θα είναι εκεί. Ακουγόταν πολύ συνεχισμένη , την καθησύχασα λέγοντας της πως όλα ήταν στην θέση τους και πως θα παραμέναμε εκεί μέχρι που να ερχόταν. Σε δέκα λεπτά ήρθε η κόρη της ιδιοκτήτριας και  μόλις είδε πως όλα ήταν ένταξη τηλεφώνησε της μητέρας της που παρέμενε στο αυτοκίνητο στην γωνιά φοβούμενη πως θα αντίκριζε ένα άδειο μαγαζί.
Σε ένα λεπτό ήρθε κλαίγοντας και συγκινημένη μια μεγάλη κυρία και άρχισε να μας ευχαριστεί, δεν πίστευε πως άφησε το  μαγαζί κατά λάθος ξεκλείδωτο για 5-6 ώρες και δεν τις το άδειασαν.  τις εξηγήσαμε πως το εντοπίσαμε και αμέσως προθυμοποιήθηκε να χαρίσει από ένα σουγιά στα παιδιά , αρνηθήκαμε διακριτικά θέλοντας να στείλουμε και το μήνυμα στα παιδιά πως  έκαναν ένα καλό χωρίς να χεριάζετε να πάρουν αντάλλαγμα.
Την καληνυχτίσαμε και φύγαμε. Της επόμενες μέρες δέχτηκα ξανά το τηλεφώνημα της αφού κράτησε τον αριθμό του κινητού μου και με ευχαρίστησε ξανά λέγοντας μου πως νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη και πως θέλει να στήλη από ένα δωράκι στα μωρά. Και πάλη της εξήγησα πως δεν ήταν ανάγκη και πως κερδίσαμε και εμείς και τα παιδιά μας από το περιστατικό .
Χθες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από ένα ανθοπωλείο, είχαν να μου παραδώσουν «κάτι» και ζητούσαν την διεύθυνση μου.
Μια γλάστρα , ένα δωράκι για τον μικρό και μια ευχαριστήρια κάρτα. Την πείρα τηλέφωνο και την ευχαρίστησα. Και αργότερα όταν ήρθε στο σπίτι ο γιος μου (10 χρονών ) του έδωσα το δωράκι του και του είπα να της τηλεφωνήσουμε για να την ευχαριστήσει.
«Δεν ήταν ανάγκη , εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και δεν χλοαζόμαστε κανένα δώρο αλλά σας ευχαριστώ, είναι πολύ ωραίο» της είπε, κάτι του απάντησε και συνεχίζει ο δικός μου «δεν ήταν ανάγκη όμως να μας κάνετε δύο δώρα μας έφτανε μόνο ο σουγιάς …!!!!»

Υ.Γ το ίδιο πακέτο πήρε και η άλλη οικογένεια που είμαστε μαζί αφού μου ζήτησαν από το ανθοπωλείο τα στοιχεία τους.

Advertisements

15 Σχόλια

 1. eliophotos said,

  Οκτώβριος 14, 2012 στις 8:11 μμ

  τυχερέ πατέρα Πατίνιο….!!!

  • patinios said,

   Οκτώβριος 14, 2012 στις 8:15 μμ

   Ρε φίλε έτσι μεταξύ μας τώρα, είχε μια πανάκριβη φωτογραφική μηχανί, λίγο να άπλωνες το χέρι σου την έπαιρνες και δεν σε έβλεπε κανείς!!! Χα.χα 🙂

 2. HeatJo said,

  Οκτώβριος 14, 2012 στις 8:14 μμ

  Ωραίος ο γιος σου. Να τον χαίρεσαι Κώστα!

  • patinios said,

   Οκτώβριος 14, 2012 στις 8:16 μμ

   Ευχαριστώ φίλε (η αλήθεια είναι πως με κάνει ότι θέλει)

 3. Πρασιναδα said,

  Οκτώβριος 14, 2012 στις 8:35 μμ

  Χαιρομαι που συμβάινουν ετσι ιστορίες τετοιες δύσκολες εποχές. Μπραβο σε σας, μπραβο και στην Κυρία!

 4. Νίκος said,

  Οκτώβριος 14, 2012 στις 10:00 μμ

  άρεσέ μου πολλά τούτη η ιστορία γιατί εν αληθινή. τζαι μεν νιώθεις άσιημα που πήρες δώρο τον σουγιά τζαι την γλάστρα τζαι ας μην τα είχες ανάγκη αφού ένιωθες ήδη καλά που βοήθησες.

  ακόμα τζαι οι χριστιανοί κάμνουν το καλό τζαι καρτερούν να παν στο παράδεισο. ο παράδεισος εν η ικανοποίηση που ένιωσεν ο γιος σου.

  • patinios said,

   Οκτώβριος 15, 2012 στις 7:54 πμ

   Ρε φίλε με παράδεισο έχει με κόλασης, έχει συνειδήσεις , έχει καλό και κακό εαυτό που παλεύουν και κάποτε κερδίζει ο ένας κάποτε ο άλλος και όπως είπα και στο Ηλιόφωτο είχε μιαν ωραία φωτογραφική «έτσι» να άπλωνες το χέρι σου άρπαζες την και εν σε έβλεπε κανένας «επιραξεν με» ο σατανάς θα έλεγαν και οι θεοφοβούμενοι!!!!
   εγώ από όλο το περιστατικό (έκτος από μάθημα που πήραν τα παιδιά )έκανα χάζι τον μιτσην που τις είπε της κυρίας στο τηλέφωνο «δεν ήταν ανάγκη όμως να μας κάνετε δύο δώρα μας έφτανε μόνο ο σουγιάς …!!!!»

 5. ΒΑΣΙΛΙΚΗ said,

  Οκτώβριος 15, 2012 στις 6:53 πμ

  Πολύ όμορφη ιστορία φίλε Κώστα!αχ αυτά τα παιδιά!Η γνώμη μου είναι οτι όταν ο άλλος θέλει να ανταποδώσει το καλό που του κάναμε πρεπει να μην τον πικραινουμε με την άρνηση ενός δώρου ασφαλώς καλά κάνατε φυσικά!Σωστή η ρύση κανε το καλό και ρίξτο στο γιαλό αλλα και το χαμόγελο του άλλου οταν δεχόμαστε ένα δώρο είναι επίσης πολύτιμο.

  • patinios said,

   Οκτώβριος 15, 2012 στις 7:56 πμ

   ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νομίζω το σχόλιο σου είναι το δίδαγμα της ιστορίας !!! καλημέρα

   • ΒΑΣΙΛΙΚΗ said,

    Οκτώβριος 15, 2012 στις 11:43 πμ

    Είναι απο τα πολλά παραμύθια του Αισώπου και τα άλλα βέβαια που διαβάζω στην Αριάδνη..δηλαδή έχω γίνει καλη στα διδάγματα ε;χαχα!Να είσαι πάντα καλά Κώστα μου.

 6. Nonis said,

  Οκτώβριος 15, 2012 στις 10:23 πμ

  έμαθες του καλά ρε Κώστα, μπράβο!

  τούτη εν μεγάλη ‘εκπαίδευση’ στο κεφάλαιο ζωή…. 🙂

 7. TwistedTool said,

  Οκτώβριος 15, 2012 στις 5:19 μμ

  Faith in humanity: RESTORED!

  (μετάφραση Κώστα μου: πίστη στην ανθρωπότητα: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ!)

  Είσαστε λεβέντες 🙂

  • patinios said,

   Οκτώβριος 15, 2012 στις 9:13 μμ

   Ετο ρε φίλε εν που ήταν ο μιτσις τζιαμε οξα….!!! 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: