Ξημερώνουν Χριστούγεννα

xristougennaΞημερώνουν Χριστούγεννα.Χαλαρώνω στον υπολογιστή .Μπαίνω στο  διαδίκτυο, δόμος από δο δρόμος από εκεί , ανοίγω τη μια σελίδα, ανοίγω την άλλη, λινγκ με στέλνουν από δο και από εκεί, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μπλοκ, δημοσιογραφικά  διαδικτυακά μέσα, αθλητικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά, από όλα έχει ο τεράστιος ιστός…
Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα όπου ήχησαν  τα τροϊκανα καλαντα  που άκουσα στην Κύπρο να λειτουργούν και να έχουν και αρκετή δουλειά τα Κοινωνικά  παντοπωλεία. Η ψυχολογία των Ανθρώπων  εμφανώς πεσμένη , αύξηση στη ανεργίας,  ανασφάλεια , η μιζέρια τρίβει τα χέρια της!!  Στην Ελλάδα υπάρχει δραματική αύξηση των αυτοκτονιών τα τρία τελευταία χρόνια . Στα θετικά Αυξήθηκαν και  όσοι ασχολούνται με το τρέξιμο, είναι βλέπεται ένα καλό αγχολυτικό  ,δίνει ευεξία και αισιοδοξία και  επιπλέων το τρέξιμο μπορεί να το κάνει ο κάθε ένας ανέξοδα.
Ξημερώνουν Χριστούγεννα , οπς έβαλε ο δαίμονας το δακτυλάκι του και βρέθηκα να διαβάζω μια  ερευνά που αμφισβητεί  τα φιλανθρωπικά αισθήματα των θρησκευόμενων «Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές καθοδηγούνται περισσότερο από συμπόνια στο να βοηθήσουν τους άλλους από ό,τι οι πολύ θρησκευόμενοι άνθρωποι, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη. Αυτό δε σημαίνει πως οι θρησκευόμενοι άνθρωποι δε δίνουν. Απλώς η συμπόνια φαίνεται πως ξυπνά τα φιλανθρωπικά αισθήματα των θρησκευόμενων λιγότερο από ό,τι των άλλων, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε τον καλοκαίρι του 2012 στο Journal Social Psychological and Personality Science (Κοινωνική και Ψυχολογική Επιστήμη Προσωπικότητας).»
Αχ χριστέ μου!!! Και αυτή που υποτίθεται είναι ταγμένοι να ακολούθου το παράδειγμα σου και τα όσα δίδαξες να υπηρετούν λίγη σχέση (για να μην πω καθόλου)   έχουν με το παράδειγμα σου. Τέλος πάντων μέρα που είναι ας αλλάξω σκέψεις. Άλλη μια ειδηση που με σιγγλονισε σημερα ηταν   ο ξαφνικός θάνατος  από οξύ καρδιακό επεισόδιο της Γιάννα Λοϊζίδου, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες φωνές του κυπριακού ραδιοφώνου, ο θάνατος παραμονή Χριστουγέννων είναι πάντα ποιο βαρύς …
Η μικρή μου κόρη πριν κοιμηθεί «παπά γάλα και μπισκότα κάτω από το δέντρο δεν βάλαμε για να βρει να φάει ο Άγιος Βασίλης»
Ποτέ άλλοτε δεν βίωσα  το παραμύθι του αγίου Βασίλη τόσο αληθινό όσο αυτά τα Χριστούγεννα μες στα μάτια της μικρής μου κόρης.
Ο φίλος Χριστόδουλος γράφει στο φατσοβιβλίο λόγια του Νιτσε
«Τα όπλα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στην αθλιότητα της ζωής και τη βεβαιότητα του θανάτου είναι ο αγώνας, ο έρωτας, η τέχνη.»
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω.
Λιπών δεν ξέρω τη αρχικά ήθελα να γράψω η αν ακόμα ήταν ανάγκη να γράψω αλλά αφού έγραψα ότι έγραψα στο παρωδηθώ με της ευχές μου να έχετε αγάπη στις καρδιές σας.
Advertisements

1 σχόλιο

  1. strovoliotis said,

    Δεκέμβριος 25, 2012 στις 6:21 μμ

    Χρόνια πολλά Κωστή. Η «συνέχεια», λίγο πολύ, κοντά μου…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: