Η Κυριακή τον Blog

blogging
Σήμερα βρήκα λίγο χρόνων και κάθισα μπροστά από τον υπολογιστή για να διαβάσω αναρτήσεις από τα blog.
Ξεκίνησα να διαβάσω πρόσφατες αναρτήσεις αλλά μετάνιωσα και στράφηκα σε blog που έχουν να ανεβάσουν ανάρτηση πάνω από δυο χρόνια.
Ψυχοπλακώθηκα πρωί πρωί. Blog παραιτημένα σαν σπίτια αφημένα με παράθυρα και πόρτες ανοικτές που ο ιδιοκτήτης τους λες και βγήκε για μια στιγμή στην αυλή και δεν επέστρεψε ξανά μέσα.    «Σπίτια» κλειδαμπαρωμένα που καταλαβαίνεις ότι  ιδιόκτητης δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει. blog που διαγραφήκαν η που «Η πρόσβαση σε αυτό το ιστολόγιο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες» blog που οι ιδιοκτήτες τους κατάλαβαν ότι  όλα κάποτε ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και αποχαιρετούν συνεχίζοντας το δρόμο τους χωρίς να μοιράζονται μαζί μας τα της ζωής και των σκέψεων τους.
Γνώρισα από κοντά αρκετούς πλοκερ που με τον τρόπο σκέψεις τους και της απόψεις τους με βοήθησαν να γίνω ποιο «πλούσιος» άνθρωπος.
Από αυτούς αρκετοί δεν γράφουν πλέον η γράφουν πολύ αραιά, κάνουν πράγματα και έχουν σκέψεις που επιλέγουν πλέων να της κρατήσουν  για τον εαυτό τους , να μην της μυρίζονται.
Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, ο κορυφαίος πυγμάχος  Μοχάμεντ  Άλι   ειχε πει «Ένας άνθρωπος, που στα 50 του βλέπει τον κόσμο όπως τον έβλεπε στα 20 του, έχει σπαταλήσει 30 χρόνια από τη ζωή του».
Όταν ξεκίνησα το δικό μου blog δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ανωνυμία σκεφτόμενος ότι «ότι έχω να πω πρέπει να έχω το θάρρος να το πω επώνυμα»  Τώρα νιώθω ότι να χρησιμοποιώ το όνομα μου με περιορίζει ,όχι πως έχω να πω κάτι ιδιαίτερο αλλά κάποτε νιώθεις την ανάγκη να λειτουργήσει το blog ψυχοθεραπευτικά και η «μάσκα» βοήθα στο να μιλάς ποιο ελεύθερα.
Τέλος πάντων  πάμε πάρα κάτω…

Υ.Γ  Σήμερα το πρωί ενώ ήμουν στα φώτα τροχαίας σταματημένος μου κτύπησε ένας ηλικιωμένος από πίσω. Ήταν πολλά βιαστικός γιατί θα πήγαινε στο χωριό στο μνημόσυνο της γυναίκας του και δεν ήθελε να καθυστέρηση με ασφάλειες κλπ . Με παρακάλεσε να του δήξω εμπιστοσύνη . Ανταλλάξαμε τηλεφώνα και είπε ότι αύριο να μιλήσουμε να το κανονίσουμε . Ελπίζω να μην πιάστηκα κορόιδο!!!

Advertisements

10 Σχόλια

 1. pax said,

  Ιουνίου 5, 2016 στις 7:27 πμ

  Καλημέρα! Έχεις δίκαιο σ’ αυτό που λες για την αλλαγή. Άλλωστε το σημαντικό με τα blogs είναι να μας εξυπηρετούν σε κάτι στη ζωή μας. Όσο δεν τα χρειαζόμαστε πια ή δεν μας βοηθούν, εννοείται ότι θα βάλουμε σε προτεραιότητα τη ζωή μας γιατί σίγουρα η ζωή είναι πιο σημαντική από τα blogs. Παλιά τα blogs ήταν και μόδα, κι ίσως μετά να άρχισε να ξεθωριάζει.
  Να έχεις μια καλή Κυριακή!

  • patinios said,

   Ιουνίου 5, 2016 στις 7:39 πμ

   Εφαν μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να γράψεις μια ανάρτηση για το blog προϋπόθετη (νομίζω) να αφιερώσεις και λίγο χρόνο , να σκεφτης ενώ στο facebook πχ στο πη και φη ανεβάζεις μια φυτογραφία ρίχνεις και μιαν ατάκα και καθάρισες!!! (εν σαν το φαστφουντάδικο)
   Kαλή Κυριακή!!

 2. Woofis said,

  Ιουνίου 5, 2016 στις 2:41 μμ

  Κοίτα φίλε, εγώ σκοπεύω να έχω το blogούϊν μου, τζιαι να γράφω όποτε έχω έμπνευσην, ώσπου να κλείσει ο blogger ή ώσπου να μεν μπορώ να γράφω για οποιονδήποτε λόγον. Όσοι θεωρούν ότι μπορούν τα «social media» να υποκαταστήσουν το προσωπικόν blog εν σαν να νομίζουν ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το σπίτι σου με έναν ξενοδοχείον. Stay cool!

  • patinios said,

   Ιουνίου 5, 2016 στις 3:58 μμ

   Φίλε ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και είναι σεβαστές. Το κάθε ανενεργό blog είναι σαν ενα αλπουμ με Φωτογραφίες απο το παρελθόν και που κάθε φορά που το ανοίγεις ξυπνάνε θύμησες,νοσταλγία ,μελαγχολία κλπ.
   Πολλές φορές αναρωτιέμαι τη να κάνουν σήμερα ζουν πέθαναν ,τους έφαγε η ρουτίνα της καθημερινότητας, μπενουν οι ίδιοι στα δικά τούς πλοκ και ξεφτιλίζουν τις σελίδες του…

 3. Νίκος said,

  Ιουνίου 5, 2016 στις 7:06 μμ

  Είμαστε ζωντανοί, φίλε μου. Μάλιστα σκοπεύω να ανεβάσω ανάρτηση σύντομα. Στους επόμενους 1-2 μήνες δηλαδή.

  • patinios said,

   Ιουνίου 5, 2016 στις 7:17 μμ

   Για να το επιβεβαιώσω θέλω συνάντηση με τους «συνήθεις υπόπτους » για σουβλάκι και κουβέντα. Σας πεθύμησα

 4. Ιουνίου 6, 2016 στις 10:54 πμ

  τι εννοείς βρήκες χρόνο; πως τα κατάφερες; :)))

  εσκέφτηκα πολλές φορές να σταματήσω να γράφω ή ακόμα κ να το διαγράψω, όπως το πρώτο μπλογκ.
  Ο λόγος που το κρατώ νομιζω εν η ανωνυμία. Όπως είπες, η μάσκα βοηθά.
  Αρέσκει σου τζιαι εσένα να θωρεις παλιές φωτογραφίες, έννε; 🙂

  • patinios said,

   Ιουνίου 6, 2016 στις 11:05 πμ

   Χα χα καλή νεαρή μητέρα που κατανοώ ότι ο χρόνος σου με τα νέα σου καθήκοντα είναι περιορισμένος είμαι σίγουρος πώς ξέρεις ότι άμα θέλουμε κάτι πολύ τότε δημιουργούμε και τον χρόνο! ! 🙂
   «Δεν Εχω μάσκα να διαβω στο καρναβάλι ετούτο» που λέει και το αγαπημένο άσμα του Θανάση Παπακωνσταντινου . Ναι αρέσκει μου να θωρώ παλιές Φωτογραφίες αν και μελανχολω η νοσταλγώ αλλά περνά μου εύκολα. Η ζωή είναι το τώρα! !!

 5. Ruth less said,

  Ιουνίου 9, 2016 στις 1:07 μμ

  Όπως τα λες αγαπημένε!
  Σταμάτησα όταν πλέον το γράψιμο σε blog δεν εξυπηρετούσε την βασική μου ανάγκη, που ήταν η ελευθερία έκφρασης που κρύβει η ανωνυμία. Κάποτε τα πράγματα μπλέκονται πολύ όταν «αποκαλυφθείς» 🙂
  Μπαίνω κάποτε και διαβάζω blogs άλλων, ακόμα και δικά μου.
  Ένα είναι βέβαιο. Ζήσαμε τις χρυσές εποχές των blogs. Όπως λέμε η χρυσή εποχή των Beatles… Τόσο αρχαίοι 🙂
  Γνωριστήκαμε κιόλας. Ακόμα λίγο να με καταφέρεις να τρέχω… Χα χα.
  Η ζωή προχωρά κι εμείς προσαρμοζομαστε στα νέα δεδομένα της.
  Σημασία έχει να βρίσκουμε πάντα τρόπους να εκφραζόμαστε.

  • patinios said,

   Ιουνίου 9, 2016 στις 8:46 μμ

   Μα τη όμορφο σχόλιο!!! »
   Απόψε είδα άλλους δυο παλιους πλοκερ που μεσα απο την μπλοκοσφερα γνωριστήκαμε και γίνανε φιλοι.
   Ναι «Η ζωή προχωρά κι εμείς προσαρμοζομαστε στα νέα δεδομένα τής» (εν νακον φοητζιαρικον τουτον)
   θα μπορούσε να ήταν η τελευταία φράση της τελευταίας ανάρτησης σε ένα μπλοκ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: