Ιστορίες των χωραφιών (B) Αυθόρμητα και ανορθόγραφα

Ο κύριος Γιωρκος  αρέσκετε στο μάζεμα όλων όσων απλόχερα μας προσφέρει η φύση.
Είναι ο ίδιος ήρωας όπως και στην προηγούμενη ιστορία με τα Παπουτσοσυκα.

Το σπίτι του είναι μερικά χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο Λευκωσίας το οποίο ως  γνωστόν είναι στην πράσινη γραμμή και το ελέγχουν τα ηνωμένα έθνη.

Πριν μερικά χρόνια φίλεψε με ένα υψηλόβαθμο τοπικό  στέλεχος των  ηνωμένων εθνών και αφού τον έμαθε να τρώει κάπαρη, κουτρουβη, αγρελια και αλλά καλούδια της φύσης εξασφάλισε και πάσο για  να μπαίνει ανενόχλητος και να μαζεύει του κόσμου τα καλά από το περιφραγμένο αεροδρόμιο. Ανάμεσα στις σχισμές που άφησε στον δίαυλο ο χρόνος πεταγόταν το ποιο ωραίο καππάρη , φρόντιζε μάλιστα να πηγαίνει να κλαδεύει της καππαρκες για να είναι το «πρώτο κόψιμο» χοντρό και τρυφερό. Το ίδιο περιποιόταν και της αγριελιές.

Έλα ώμος που οι καιροί αλλάζουν και ο νέος διοικητής   δεν του ανανέωσε το πάσο.
Ο κύριος Γιωρκος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια ούτε άλλαξε τοποθεσία .
σκαρφάλωνε το φραχτεί και μαζί με τη γυναίκα του συνέχιζαν να μαζεύουν  πότε αγρελια πότε κάππαρη πότε κουτρουβη  μέχρι να τους δουν οι στρατιώτες των ηνωμένων εθνών και να τους βγάλουν έξω κάνοντας τους συστάσεις για να μην το ξανακάνουν.

Ο κύριος Γιώρκος μάλιστα τους κορόιδευε κανονικά αφού ενώ γνώριζε πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα έκανε πώς δεν καταλάμβανε και ζητούσε διερμηνέα , άλλες φορές τους   ζητούσε να τον βοηθήσουν να μαζέψει αυτά που ήθελε για να φυγή πιο γρήγορα ενώ σε μια περίπτωση που έπεσε πάνω σε επίμονο στρατιώτη ο οποίος ήθελε ντε  και καλά να βγει αμέσως έξω έκανε τον αρρωστώ, ξάπλωσε καταμεσής του δίαυλου   και ζητούσε να του φέρουν γιατρό και  ασθενοφόρο μιλώντας στα αγγλικά ενώ στα ελληνικά παρακινούσε τη γυναίκα του να μαζέψει   όσο παραπάνω κάππαρη  μπορούσε  μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και ο γιατρός.

Χρόνια μετά στο σήμερα  ο κ Γιωρκος και η γυναίκα του εξακολουθούν να παίζουν το ίδιο παιχνίδι με τους στρατιώτες των ηνωμένων εθνών στο αεροδρόμιο Λευκωσίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: