Ιστορίες των χωραφιών (4η Το ραντάρ )

ρανταρ
Σκαλίζοντας τη μνήμη, βρίσκεις και ενώ νόμιζα ότι στέρεψαν η ιστορίες των χωραφιών…
θυμήθηκα άλλη μια με πρωταγωνιστή τον κ Γιωρκο.
Γυρίζουμε πίσω τουλάχιστο τριάντα πέντε χρόνια , ξημέρωνε η πρώτη μέρα του κυνηγίου και ο κ Γιωρκος ,φανατικός και πολύ κάλος κυνηγός λένε όσοι τον γνώρισαν στους καλούς καιρούς του – εγώ για να πω την αλήθεια μια φορά που τον άκουσα να παινεύετε μπροστά σε κόσμο ότι μαζί με τους δυο του γιους κτύπησαν δεκαπέντε περδίκια ρώτησα τον ένα του γιο και μου το επιβίβασε λέγοντας μου « ναι! δίκαιο έχει απλά παρέλειψε μια μικρή λεπτομέρεια, κτύπησα 11 εγώ 3 αδελφός μου και ένα ο Γιωρκος και οι τρις μαζί 15» – ξημέρωνε λοιπόν η πρώτη μέρα του κυνηγίου και ο κ Γιωρκος δεν κατάφερε να αλλάξει την βάρδια του στη δουλεία (νοσοκόμος στο ψυχιατρείο Αθαλασσας) του εκανε οστοσο το χατίρι ένας συνάδελφος του και ήρθε στη δουλεία μια ώρα νωρίτερα για να σχολάσει στις έξι το πρωί αντί στης επτά.
Όλα τα απαραίτητα πράγματα ήταν έτυμα στο αυτοκίνητο και λίγο πριν της έξι ξεκίνησε και τη μηχανή του αυτοκίνητου του μην χάσει δευτερόλεπτο.
Μόλις ήρθε ο συνάδελφος του μπέικε στο παλιό Peugeot 504 και ξεκίνησε με προορισμό τη περιοχή Κόρνου-Κοφίνου , βγηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού από τα κρεμαστά φώτα πάτησε το πετάλι τις βενζίνης και σύντομα ο μιλιοδεικτης (τότε ακόμη είχαμε το Αγγλικό σύστημα και μετρούσαμε με μίλια) ξεπέρασε κατά πολυ το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας που ήταν τα 60 μίλια (100 χιλιόμετρα ) ανά ώρα .
Το τιμόνι του Peugeot άρχισε να τρέμει καθώς ο δείκτης πλησίασε τα 80 μίλια αλλά ο κ Γιωρκος απτόητος μέχρι που λίγο μετά την Αλάμπρα πετάγετε μπροστά του και του κάνει νόημα να σταματήσει ένας αστυνομικός με το ραντάρ στο χερι .
Μετά της απαραίτητες διατυπώσεις (άδεια , ασφάλεια κλπ)..
– κ Γιωρκο θα καταγγελθείτε για υπερβολική ταχύτητα
– Γιε μου να χαρείς έχω πέντε κοπελουθκια μεν με καταγγείλεις, κοφκείς μου το φαει τον παιθκιων μου, εβιαζουμουν , εν θα το ξανακανω κλπ κλπ
Μάταια προσπαθούσε ο κ Γιωρκος να αποτρέψει τον αστυνομικό από το να τον καταγγείλει οπόταν αφού πλέων πείσθηκε ότι δεν γλιτώνει το λαπόρτο παίρνει μια βαθειά ανάσα και με αναστεναρηκη φωνή του λέει.
-Γράψε με αλλά λαλωσου το αν με χρειαστείς εσύ καμιάν φορά εν θα σε βοηθήσω
– Τζιαι ηντα δουλειά κάμνεις εσύ που θα σε χρειαστώ εγιω κ Γιωρκο
– Νοσοκόμος στο ψυχιατρείο, εγλεπε μεν ερτεις τζημεσα τζιαι ππέσεις στα σιερκα μου…
Σταματά το γράψιμο τότε ο αστυνομικός, του δίνει την άδεια του πίσω και του λέει
– Να πας στο καλό κ Γιωρκο τζιαι άλλη φορά μεν βουρας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: